23 Nisan Bozyazı’da coşkuyla kutlandı

23 Nisan Bozyazı’da coşkuyla kutlandı bozyazigazetesi.com

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. Yıldönümü, Mersin’in Bozyazı ilçesinde coşkuyla kutlandı.


 

Bozyazı'daki kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Törene Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Ceylan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Gedik, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Gedik’in Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından anıt önündeki tören sona erdi.

Kötekler İlkokulu ve Gazi Ortaokulu'nun ortaklaşa düzenlediği ikinci tören ise okul bahçesinde yapıldı. Buradaki törene Kaymakam Tuncay Topsakaloğlu’nun yanı sıra vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kötekler İlkokulu Müdürü Cevdet Kaya yaptı.

Kaya, “Bugün, milli egemenliğimizin sembolü olan TBMM’nin kuruluşunun 104. yıl dönümüdür. Bugün toprakları yağmalanan yüce bir milletin, düşmanlarını yurttan atmak için ant içtiği gündür. Bugün yok edilmeye çalışılan bir milletin tek bilek, tek yürek haline geldiği gündür. Bugün, harcı atalarımızın asil kanlarıyla yoğrulan, milli egemenliğimizin Türk çocuklarına bayram olarak armağan edildiği gündür. Bugün, dünya çocuklarının her yıl ülkemizde kutladığı ilk ve tek bayram günüdür” dedi.

Törene katılan çocuklara da seslenen Kaya, “Sevgili öğrenciler, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sizlere verdiği önem ve değeri iyi kavramalı ve onun çizdiği ilkeler doğrultusunda üzerinize düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceğinize inancımız tam, güvenimiz sonsuzdur. Bu bayramı sizlere hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sizler için; "Küçük hanımlar, küçük beyler; sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk ışığısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz" demektedir. Bizlerin de, sizlerden bir tek beklenti ve arzusu vardır. O da bu güzel ülkemizi sizlere teslim edeceğimiz konum ve durumundan, çok daha iyi bir şekilde sizlerden sonraki kardeşlerinize teslim etmenizdir. Bu işi başarmanız içinde çok çalışmak, çok gayret sarf etmek ve bu yüce milletin evlatları olarak birbirinizi çok sevmek durumundasınız. 104 yıl önce milletimizle birlikte yola çıkan, bu milletin evlatlarına bu ülkeyi ve Türkiye Büyük Millet Meclisini emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, sevgi dolu yürekleri ve pırıl pırıl yüzleriyle bugüne anlam katan çocuklarımızın, aziz milletimizin 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum” diye konuştu.

Konuşmanın ardından çocuklar şiir, dans gösterisi ve çeşitli yarışmalar gerçekleştirdi. Okul bahçesini dolduran çok sayıda vatandaş çocukların gösterisini büyük beğeni ile izledi.

İlkokullar ve ortaokullar arasında düzenlenen resim, şiir ve sportif yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Tuncay Topsakaloğlu, Belediye Başkan Vekili Hasan Ali Öztaş, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Ceylan, Sahil Güvenlik Bot Komutanı Süleyman Şafak ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Gedik tarafından verildi. Öte yandan, programı hazırlayan öğretmenleri kutlayan Kaymakam Tuncay Topsakaloğlu, ardından öğrencilerin açtığı serginin açılışını yaparak minik öğrencileri kutladı. Topsakaloğlu okul bahçesindeki tuluk’da ayran yaydı. Çekilen toplu resmin ardından tören sona erdi.