CHP Bozyazı Örgütü Atatürk Anıtına Karanfil Bıraktı

CHP Bozyazı Örgütü Atatürk Anıtına Karanfil Bıraktı bozyazigazetesi.com

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bozyazı İlçe Teşkilatı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85.yıl dönümünde anma töreni düzenledi. Atatürk Anıtı’na 85 karanfil bırakıldı.


Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 85. yıldönümü dolayısıyla CHP Bozyazı Gençlik Kolları tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen anma törenine, CHP Bozyazı İlçe Başkanı Baykal Arıdeniz, Kadın Kolları, Gençlik Kolları ile yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Anma programına katılanlar tarafından Atatürk Anıtı’na 85 karanfil bırakıldı. Ardından resim sergisi gezilip, video gösterimi izlendi.

CHP Bozyazı İlçe Başkanı Baykal Arıdeniz, muhabirimize yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve şükranla andıklarını, onun düşünce ve fikirlerini yaşatıp geliştireceklerini ve gösterdiği yolda ise kararlı bir şekilde ilerlemeye devam edeceklerini söyledi. Arıdeniz, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü sonsuzluğa uğurladığımız günün 85. yıl dönümünde partililerimiz ile birlikte Atatürk Anıtı’na karanfil bıraktık. Emperyalist devletlere karşı verdiği mücadeleyle mazlum halklara örnek olmuş büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, rahmet ve özlemle anıyoruz. 10 Kasım sadece Mustafa Kemal Atatürk'ü anma günü değil, O'nun eserlerini geliştirerek geleceğe taşıma azmimizi yinelediğimiz bir gündür. Dünyanın ender yetiştirdiği eşsiz bir komutan ve dahi bir yönetici olan büyük Atatürk'ün dünya milletlerine bıraktığı bağımsızlık ve eşitlik düşüncesi, sonsuza kadar yaşayacaktır. Ulu Atatürk, hayatını ulusun kurtuluşuna adayan dünyada eşine az rastlanan bir liderdir. Ruhu şad olsun. En içten saygı, sevgi ve özlemlerimizle” dedi.