Ahmet Akın

Ahmet Akın

LOJİSTİK SEKTÖRÜ SIKI REKABETİYLE BİLİNİYOR


Ahmet Akın - Yeminli Mali Müşavir

MTSO Yüksek İstişare Kurulu Üyesi

 

Çoğu lojistik şirketi müşteri kazanmak için soğuk aramalara, kartvizitlere, el ilanlarına ve kulaktan kulağa pazarlamaya güvenmektedir. Ancak şirketinizi diğerlerinden farklı kılmak istiyorsanız, müşterilerinize daha yakın olmak ve erişiminizi genişletmek için çevrimiçi varlığınızı optimize etmeniz çok önemlidir.

Günümüzün modern iş dünyasında iyi planlanmış bir dijital pazarlama stratejisi gereklidir. Şirketinizin faaliyet alanı ne olursa olsun, ister yerel ister küresel olarak faaliyet gösteriyor olun, hedef kitlenize ulaşmanız faydalı olacağından bir web sitesine sahip olmak önemlidir. . Ayrıca potansiyel müşterilerin işletmenizle kolayca işlem yapmasına da yardımcı olabilir.

Lojistik söz konusu olduğunda, işiniz yalnızca malzemelerin, kargonun ve malların teslimatı ve depolanmasıyla sınırlı değildir. Bunun büyük bir kısmı müşterilerinizi teslimatlardan mutlu ve memnun tutmakla da ilgilidir.

İşletmeniz, memnun müşterilerle kolayca sadık müşteriler kazanabilir; bu da istikrarlı büyümenin anahtarıdır. Lojistik işinizi büyütmek için yeni müşteriler çekmek hayati önem taşırken, mevcut müşterilerinizi korumak da çok önemlidir. Müşteri sadakatini artırmak ve müşterilerinizin geri gelmesini istiyorsanız satış sonrası hizmet sunmayı düşünün.

Lojistik sektörü sıkı rekabetiyle biliniyor. Müşterilerinize hizmet vermeye hazır başka lojistik şirketleri de var. Bunu göz önünde bulundurarak şirketinizin markasını oluşturmaya ve fark yaratmaya önem vermelisiniz. Mükemmel markalaşma, lojistik sektöründeki zorlu rekabette öne çıkmayı kolaylaştırır.

Hedef müşterilerinize rakipleriniz arasından sizi seçmeleri için ikna edici ve sağlam bir neden verin. Bunu yapmak için, öne çıkmanıza yardımcı olacak ve ona unutulmaz, daha samimi ve tanımlanabilir bir imaj kazandıracak markanıza yatırım yapın.

Lojistik söz konusu olduğunda, işiniz yalnızca malzemelerin, kargonun ve malların teslimatı ve depolanmasıyla sınırlı değildir. Bunun büyük bir kısmı müşterilerinizi teslimatlardan mutlu ve memnun tutmakla da ilgilidir.

Bir lojistik şirketi sahibi olarak rakibinizin faaliyetlerini takip etmek, lojistikte bir adım önde olmanıza da yardımcı olabilir. Bunu dış kaynak kullanarak veya pazarlama araştırma ekibinizle yapabilirsiniz. Rakibinizin performansını anlamak ve analiz etmek, şirket stratejinizi geliştirmenize yardımcı olabilir ve uzun vadede müşteri katılım oranınızı artırmanıza olanak tanır.

Başarılı bir lojistik işini yürütmenin anahtarlarından biri otomasyon kullanmaktır. Otomasyon araçları şirketinizin mümkün olduğunca verimli ve sorunsuz çalışmasına yardımcı olabilir.

Günümüzde şirketinizde çeşitli otomasyon araçlarını uygulayabilirsiniz. Doğru araçlar ve mobil uygulamalar, karmaşık lojistik sorunlarının ortadan kaldırılmasına yardımcı olabilir.

Başarılı bir lojistik şirketi olmak için doğru lokasyonu seçmelisiniz. Müşterilerinize ne kadar yakın olmak istediğinizi bilin. Hedef kitlenize ve pazarınıza yakınlık çok önemlidir.




ARŞİV YAZILAR