Bozyazı’da 19 Mayıs Törenle Kutlandı

Bozyazı’da 19 Mayıs Törenle Kutlandı bozyazigazetesi.com

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105’nci yıl dönümü, Mersin’in Bozyazı ilçesinde törenle kutlandı.


Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve 18 silah arkadaşının Milli Mücadele'yi başlatmak üzere Samsun'a çıkışının 105'nci yıldönümü, Bozyazı'da düzenlenen törenle kutlandı. Bozyazı Kaymakamlığı’nca hazırlanan kutlama programı çerçevesinde ilk tören, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı'nda yapıldı. Burada yapılan törende, İlçe Gençlik ve Spor Müdür Vekili Alper Ünver, tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk koyuldu. Akabinde, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kutlamalar daha sonra tören alanındakilerin katılımıyla Bozyazı Anadolu Lisesi bahçesinde devam etti. Kaymakam Tuncay Topsakaloğlu ve Belediye Başkan Vekili Halil Müftü’nün öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamalarının ardından Bozyazı Anadolu Lisesi öğrencisi Bumin Kağan Aslan, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Tören daha sonra öğrenciler tarafından yapılan çeşitli gösterilerle devam etti. Kaymakam Topsakaloğlu ve protokol üyelerinin yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini vermelerinin ardından tören sona erdi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105’nci yıl dönümü törenine, Bozyazı Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu, Belediye Başkan Vekili Halil Müftü, İlçe Jandarma Komutanı Yunus Güven, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Ceylan, İlçe Gençlik ve Spor Müdür Vekili Alper Ünver, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.