Türkiye’nin farklı bölgelerinde etkili olan orman yangınları, yalnızca ağaçları değil, birçok yaban hayvanının da yaşam alanlarını tehdit ediyor. Yangınlardan kaçarak göç yolculuğuna çıkan bir leylek, Mersin’in Anamur ilçesinde yorgun ve yaralı halde bulundu.
Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Anamur Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından doğada fark edilen leyleğin, bir ayağının bilekten itibaren kopmuş olduğu belirlendi. Halsiz durumda bulunan hayvan, hemen koruma altına alınarak veteriner gözetiminde tedaviye alındı.
Yetkililer, yaralı leyleğin tedavisinin tamamlanmasının ardından, göç sezonu geldiğinde yeniden doğal yaşam alanına salınacağını ifade etti.
Orman yangınlarının sadece bitki örtüsünü değil, yaban hayatını da derinden etkilediğini vurgulayan Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, her yanan alanın yüzlerce canlının yaşam kaynağı olduğunu hatırlatarak vatandaşlara şu çağrıda bulundu:
“Her alev binlerce yaşamın yok oluşudur. Ormanlarımızı birlikte koruyalım; daha dikkatli, daha duyarlı olalım.”