CHP Bozyazı İlçe Başkanlığı’ndan çocuklara "Atatürk" filmi sürprizi

CHP Bozyazı İlçe Başkanlığı’ndan çocuklara bozyazigazetesi.com

CHP Bozyazı İlçe Teşkilatı, ilçenin kırsal ve kent merkezinde yaşayan ve hiç sinemaya gitmeyen dezavantajlı çocukları sinema ile tanıştırarak, sinema keyfi yaşattı.


CHP Bozyazı İlçe Başkanı Baykal Arıdeniz, Kadın Kolları Başkanı Selime Aşman, Kültür ve Sanat Birimi sorumlusu Simge Yıldız ile birlikte, ‘14 Kasım Dünya Sinema Günü’nde Anamur TOKİ’de dezavantajlı çocuklarla sinemada Mustafa Kemal Atatürk’ün destansı dönüşümü, cesareti ve liderliğiyle dolu bir yolculuğu anlatan “Atatürk 1881-1919” filmini izledi

Aras Bulut İynemli’nin Mustafa Kemal Atatürk’ü canlandırdığı, yetim bir çocukken bir kahramana dönüşen Atatürk’ün etkileyici hayat hikâyesini ve mücadelesini konu alan “Atatürk 1881-1919”, film çıkışında  muhabirimize değerlendirmelerde bulunan CHP Bozyazı İlçe Başkanı Baykal Arıdeniz, dezavantajlı çocukların sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla sinema etkinliği düzenlediklerini söyledi. Arıdeniz, “Atatürk’ün, “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir” sözünden yola çıkarak, sinema ile tanışma imkanı bulamayan çocuklarımızı sanatın bir dalı olan sinema ile tanıştırdık. Geleceğimize yön verecek olan çocukların, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının hangi koşullar altında ülkemizi bağımsızlığa kavuşturup, Cumhuriyeti bizlere armağan ettiğini izlemelerini istedik. Bu film, çocukların hayal gücünü geliştirmeye, sosyal ve duygusal gelişimlerine katkıda bulunmaya ve toplumsal farkındalıklarını artırmaya yardımcı olacaktır. Eminim ki, çocuklarımız Atatürk’ün gösterdiği yolda ilerleyemeye ve Cumhuriyetimize sahip çıkacaklardır” dedi.

Çocukların izlediği, Atatürk’ün hayatından kesitlerin ve anıların yer aldığı film büyük beğeni topladı. Çocuklar, Atatürk’e duydukları sevgi ve özlemi dile getirerek, "Atatürk’ün hayatının anlatıldığı film çok güzeldi ve çok heyecanlıydı. Bu anı ve izlediğimiz filmi unutmayacağız. Bizi sinemaya getiren büyüklerimize çok teşekkür ederiz” dediler.