Mersinli balıkçılar ’Vira Bismillah’ demek için 15 Eylül’ü bekliyor

Mersinli balıkçılar ’Vira Bismillah’ demek  için 15 Eylül’ü bekliyor bozyazigazetesi.com

Ege ve Karadeniz’de sezonun açılmasının ardından Akdenizli balıkçılar da son hazırlıklarını yaparak 15 Eylül’ü bekliyor.


15 Eylül’de ’Vira Bismillah’ diyecek olan Akdenizli balıkçılar bir taraftan bakımlarını yaptıkları teknelerini denize indiriyor, diğer taraftan da ağ bakımı ve yeni ağ örümü yapıyor.

321 kilometrelik Akdeniz'e olan kıyısı ile dikkat çeken Mersin'de de balıkçılık da önemli bir ekonomik gelir sağlıyor. Mersin'de birçok balıkçı, tekneleri ile ekmeğini denizden çıkarıyor. Eğe ve Karadeniz'de 1 Eylül'de açılan yeni sezon ise Akdeniz'de 15 Eylül'de başlıyor. Av yasağının sona ermesine günler kala balıkçı barınaklarında balıkçılar, ekmek teknelerinin bakımlarında son aşamaya geldi. Bakımları tamamlanan tekneler deniz indirilirken, av malzemeleri el den geçirilmeye başlandı. Eski ağların bakımlarını yapan balıkçılar, kullanılamayacak olanların yerine ise yenisini örmeye başladı. Yeni sezondan umutlu olduklarını belirten balıkçılar 15 Eylül ile birlikte her eve balık girmeye başlayacağını ifade etti.